Aláírásgyűjtés a bevándorlás és korrupció ellen

A Jobbik aláírásgyűjtő kampányt indít, melyben négy témával kapcsolatban foglalhatnak állást az emberek:

1. „Egyetért-e azzal, hogy kvóta vagy visszatoloncolás útján idegen országok polgárait ne telepítsék Magyarországra?”
A Jobbik úgy véli, e kérdésben népszavazás útján kellene nyomást gyakorolni a brüsszeli diktátumok ellen. A Fidesz azonban lesöpörte az asztalról azt a jobbikos indítványt, mely lehetővé tette volna e kérdésben az érdemi referendum kiírását, így a kormánypárt saját aláírásgyűjtő akcióját tette hiteltelenné.

2. „Egyetért-e azzal, hogy a mentelmi jogot el kell törölni, s a politikusbűnözők által elkövetett gazdasági bűncselekmények ne évülhessenek el?”
A Jobbik szerint a mentelmi jog intézménye idejétmúlt politikusi privilégium. A gazdasági bűncselekmények elévülése pedig egy parlamenti ciklus alatt bekövetkezik. Mindkettő csak azt a célt szolgálja, hogy a politikusbűnözők e mögé bújva elkerüljék korrupt tetteik elszámoltatását.

3. „Egyetért-e azzal, hogy minden politikust kötelező vagyonosodási vizsgálat alá kell vonni négyévente?”
A Jobbik szerint a politikusi vagyonokat egy hatósági ellenőrzés révén meg kell vizsgálni. Úgy véljük, nyilvánosságra kell hozni, ha a vizsgálat korrupció révén megszerzett, bizonytalan eredetű vagyont tár fel.

4. „Egyetért-e azzal, hogy a politikusokat gazdasági bűncselekmények elkövetése esetén dupla büntetéssel, valamint teljes vagyonelkobzással lehessen sújtani?”
A közéleti szereplőknek példát kell mutatniuk a társadalom felé, és mivel jóval nagyobb károkat tud okozni, ha egy politikus korrumpálódik, súlyosabb büntetésre számítson, mint az utca embere!

 

Az ellenzék vezető ereje a választópolgárok véleményét a https://szavazas.jobbik.hu oldalon és a közterületi standoknál felállított jobbikos aláírásgyűjtő íveken várja.