Magyarországon rendszerszintű a korrupció

A Jobbik az általunk kezdeményezett antikorrupciós vitanapon sikerrel be tudta bizonyítani azt, hogy Magyarországon nem elszigetelt jelenség egy-egy korrupciós ügylet, hanem rendszerszinten működő korrupció zajlik, amelyben felülről történik a Fidesz-közeli politikusok és vállalkozók között a közpénzek elosztása. Beszédesnek tartjuk, hogy amikor Vona Gábor Jobbik-elnök megkérdezte a kormánypárti politikusokat, ki merné tűzbe tenni a kezét a kormányfő közelében lévő Andy Vajnáért, Mészáros Lőrincért, Habony Árpádért vagy Garancsi Istvánért, senki nem jelentkezett.

Napjainkra a korrupció olyan méreteket öltött, hogy már a Fidesz-közeli cégekhez szabják a törvényalkotás menetét, a közbeszerzéseken pedig szintén csak a baráti vállalkozások járhatnak sikerrel.

Bebizonyítottuk, hogy hamis az a fideszes állítás, miszerint ők törvényben tiltották meg az offshore hátterű cégek támogatását. A jobbikosok 21 milliárd forint értékben, mintegy 74 céget lepleztek le azóta, melyek az ismert offshore helyekre (Seychelles-szigetek, Gibraltár stb.) voltak bejegyezve.

Az évtized nagy korrupciós botránya, a brókerbotrány ügyében sincs felelős továbbra sem. A fideszesek követelésünk ellenére sem nyilatkoznak arról, hogy a bedőlés előtti pillanatokban ők maguk, családtagjaik vagy gazdasági érdekeltségeik kivették-e pénzüket, avagy sem. Úgy véljük, az ilyen titkolózás arra utal, hogy a fideszes honatyáknak takargatnivalójuk van.

A Jobbik 2018-as kormányra kerülése esetén román példára fel fog állítani egy antikorrupciós ügyészséget.

Volner János, a Jobbik alelnöke